Boxen: iets geweldigs

Boxen; het is een oude en superzware vechtsport die geweldige voordelen met zich meebrengt wat fysieke en mentale fitness betreft. Nu is het wel veiliger geworden. Als je kijkt naar de geschiedenis ervan, was het een levensgevaarlijke sport.

Op de Olympische spelen vonden er voor het eerst bokswedstrijden plaats in 688 voor Christus. Daar bestond de regel dat de bokser zich over kon geven als hij zijn vinger opstak. Er was alleen geen rondesysteem, dus de boksers vochten vaak door tot 1 of beiden zwaar gewond raakte. Later namen de Romeinen het boksen over; toen werd het nog gevaarlijker. De Grieken vochten met blote vuisten, maar de Romeinen vochten met de caestus. De caestus is een lederen handschoen die metalen punten bevat aan de buitenkant van de handschoen. Je kunt je wel indenken dat mensen destijds zwaar gewond raakten of zelfs overleden tijdens een wedstrijd. Ook kwam het vaak voor dat als je verloor, je om het leven werd gebracht.

Gelukkig zijn er nu goede regels opgesteld om het allemaal zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het is ook (nog steeds) een erg populaire sport die, zoals ik al eerder aanhaalde, veel voordelen met zich meebrengt. Een aantal van die voordelen zijn o.a.:

• Je krijgt er een hele goede conditie van
• Je verbrandt zeer veel vet en zeer veel calorieën
• Je wordt sneller
• Je wordt sterker
• Je coördinatievermogen wordt veel beter
• Je kunt jezelf erg goed verdedigen
• Je krijgt veel meer zelfvertrouwen

Ik woon zelf in Breda in de provincie Noord-Brabant. Boksen in Breda kun je bij diverse sportscholen. Uiteraard heb je door heel Nederland boksscholen zitten en ik weet zeker dat als je jezelf eenmaal hebt ingeschreven, je er gewoon verslaafd aan raakt. Wacht niet langer en begin vandaag nog! Het is namelijk een prachtige sport die veel stimulatie en voldoening geeft.