Darten: Steeds populairder

De dartsport wordt in Nederland steeds populairder. Dit komt o.a. de opkomst van Michael van Gerwen als beste speler van de wereld. Veel jongeren in Nederland zien deze sport als een zeer makkelijke sport en denken dit ook wel even te kunnen. Gezien de enorme bedragen die de laatste jaren in deze sport omgaan wordt het al helemaal aantrekkelijk. Naast dit feit wordt deze sport ook steeds spectaculairder, er komt steeds meer ”show” omheen. Denk hierbij aan grote podia, leuke opkomsten, groter publiek, mooie vrouwen etc. Daarnaast werkt RTL7 natuurlijk mee aan dit grote succes. Steeds meer toernooien worden uitgezonden op dit kanaal en trekken veel kijkers. Zo kijken er naar de finale in het WK meer dan 2 miljoen kijkers. Dit zorgt natuurlijk voor een enorme groei binnen de dartsport.

Ik wil gaan darten

Nu begrijp ik dat jullie lezers ook willen gaan darten. Dit kan natuurlijk! Recent heb ik een interview gehad met Michael van Gerwen en heb ik hem gevraagd wat er allemaal nodig is om deze sport te gaan beoefenen. Allereerst heb je natuurlijk dartspullen nodig. Deze kun je gemakkelijk in een online dartshop bestellen of via een speciaalzaak in je stad. Je moet hierbij denken aan de volgende dartartikelen:

  • Dartbord
  • Dartpijlen
  • Reserve accessoires zoals flights & shafts
  • Eventueel: een dartmat, een surround, scorebord

Met deze spullen kun je direct aan de slag. Let wel dat je het dartbord op de juiste hoogte hangt en je de juiste dartafstand aanhoudt. Deze informatie is natuurlijk op het internet te vinden en komt heel nauwkeurig. Om te beginnen start je met 3 dartpijlen en sta je met je voet tegen de lijn of oche die je hebt afgemeten. Zorg dat je altijd op dezelfde afstand van het dartbord afstaat zodat je een gevoel krijgt welke beweging je moet maken om bijvoorbeeld in de triple 20 te gooien. Probeer met verschillende spelletjes steeds beter te worden. Een voorbeeld van z’n spelletje is: probeer zo snel mogelijk 1 t/m 20 te gooien in de grote vlakken. Zo kun je je enkels goed oefenen. Hetzelfde kun je natuurlijk doen met triples en dubbels. In het begin zul je hier zeer lang mee bezig zijn, maar oefening baart kunst!